Gyakori kérdések


Kell-e majd külső szakember a Selfmapping használatához, az eredmény értelmezéséhez?
Nem. Kifejezetten úgy készült, hogy önállóan is jól használható, kellően informatív legyen.
 
Mennyi idő múlva érdemes megismételni a tesztet?
Minimum három hónap teljen el a két kitöltés között. Ezt még akkor is érdemes kivárni, ha közben tréningen, coachingon volt, illetve más fejlesztő folyamatban vett részt. A tapasztalatoknak, tanultaknak be is kell épülnie a viselkedésbe és a megoldásokba. Az igazán ajánlott a hat hónapos várakozási idő.
 
Honnan látom, hogy mennyit fejlődött az általam vezetett csoport?
A Selfmapping szervere a kitöltés dátumával együtt menti el a csoportja eredményeit, melyeket bármikor újra megnézhet. Új kitöltéskor a kezelőpanel "másodlagos összehasonlítások" pontjánál tetszőlegesen beállíthatja, a csoport melyik/mindegyik régi eredményével szeretné összehasonlítani az új eredményeket. A grafikon minden kért korábbi kitöltés eredményét egyszerre mutatja, az új értékekkel együtt.
 
Miért nem nézhetem meg más értékelését, ha én rendeltem meg és én fizettem ki?
A Selfmapping egyéni értékelése bizalmas, mindegy ki a megrendelő vagy ki fizeti. Csak a tesztet kitöltő személyeknek van ehhez hozzáférése. Ennek oka, hogy így mindenki őszinte válaszokat adhat és hiteles eredményt kap kézhez.
 
Hány fős csoportnak rendelhető meg csoportos értékelés és fejlesztési javaslat?
Felső létszámkorlát nincs. Alsó viszont van. 4 fő alatt nem engedi a szoftver a megrendelést sem. Oka a személyes eredmények védelme. 2-3 főnél kikövetkeztethető, kinek az eredménye javítja vagy rontja a csoport értékét adott faktoroknál.
 
Mennyi idő kitölteni a három modult?
Eddig tapasztalataink szerint kb. 1 óra. A három modul külön-külön hozzáférhető, így nem szükséges azonnal nekifogni a következőnek.
 
Miért csak együtt rendelhető meg az I. és II. modul?
Azért, mert így készülhet megfelelő fejlesztési javaslat.
Például nem mindegy, valaki azért indulatos-e, mert kiégett, mert egyébként is robbanékony ember, vagy mindkettő együtt igaz. Ezt pedig csak a két modulból együttesen lehet megtudni.
 
Átnéztem az értékelésemet, és szeretném személyesen átbeszélni egy szakemberrel. Tudnak-e ajánlani megfelelő embert, illetve hogyan vehetem fel vele a kapcsolatot?
Kérjük, írjon egy e-mailt nekünk a "Kapcsolat" menüpontra klikkelve vagy a megrendeles@selfmapping.com címre, megadva nevét, mobilszámát és igényét. Munkatársunk keresni fogja és segítségére lesz.
 
Mennyi idő alatt készül el egy kb. 50 fős terület értékelése, ha csak a III. modult kérem?
Ha eléri, hogy minden munkatársa egyszerre töltse ki a tesztet, akkor kb. 20-25 perc múlva.
 
Hogyan adható oda a vezetőknek a saját csoportjuk értékelése, ha megrendelőként csak az én e-mail címemről és jelszavammal nézhető meg a felület?
Három úton. Egyrészt Ön a saját felületén hozzáférést adhat adott csoport értékeléséhez és fejlesztési javaslatához a vezetőjüknek. Másrészt ppt-be azonnal betehető módon exportálhatja a grafikonokat, amelyen jól láthatók az adott faktorok értékei. Harmadrészt pdf formátumban exportálhatja a teljes értékelést és e-mailben elküldheti számára.
 
Hogyan tudom a vezérigazgatónak egyszerűen megmutatni a céges eredményeket?
Lehetősége van arra, hogy teljes hozzáférést engedélyezzen saját felületén minden - a Selfmappinggel kapcsolatos - információhoz a vezérigazgatónak, HR igazgatónak stb..  Exportálhatja az egyes csoportokra, területre vagy cégre vonatkozó értékeléseket, fejlesztési terveket. Bár elküldheti pdf-ben is a teljes anyagot, de ezt nem javasoljuk, mert a pdf formátum a teljes szöveges anyagot is tartalmazza, így nagyon hosszú.
 
A céges kitöltés a kifizetés időpontja után lehetséges?
Nem. Egyéni megrendelőkre vonatkozik ez a kikötés.
A cégeknél gyakran központilag szabályozzák, hogy a szerződéskötés vagy teljesítés után hány nap múlva történhet meg az utalás. Emiatt nagyobb létszámú céges megrendelés esetén a szerződéskötéshez kötjük a kitöltés engedélyezését.
 
Mit tartalmaz a pdf formátumban elküldhető anyag?
Minden, adott személyre, csoportra, területre vagy cégre vonatkozó értékelést és fejlesztési tervet. Ez viszont igen hosszú, mert a faktorok definícióját, az adott szinthez (értékhez) adott szöveges magyarázatokat is tartalmazza.
 
Nem találom a szöveges leírásokat. Ezek hol vannak?
Ha ráklikkel a főfaktor nevére - pl. magabiztosság -, kinyílik a főfaktor, megmutatva, milyen összetevőkből áll. Bármelyik főfaktorra vagy összetevő (alfaktor) nevére klikkel ezek után, megmutatja a szöveges definíciót és az elért érték (pl. komfort szint) magyarázatát.
 
Használható-e a Selfmapping kiválasztáshoz?
Igen. Már használták is, és kiválóan bevált. Még olyan kérdésekre is választ ad, melyik pályázó erős abban, amiben egyébként elég gyenge a csoport.
Kiválasztásnál fontos tudni, hogy a kitöltő személynek saját magának kell engedélyeznie a hozzáférést a saját felületéhez. Később visszavonhatja ezt az engedélyt, így újra csak ő fér hozzá saját értékeihez vagy későbbi kitöltései eredményeihez.
 
Becsapható-e a teszt?
Igen. Sokan hajlamosak úgy válaszolni, milyennek szeretnék látni magukat, illetve szerintük mit várnak el tőlük. Minél erősebb ez a törekvés, annál inkább adhat fals eredményt a Selfmapping, mint minden állapotot, kompetenciákat és viselkedésmódot vizsgáló teszt.
 
Kiszűri-e a Selfmapping, ha valaki másképp tölti ki a teszteket, mint ami igaz rá nézve?
Ez a kiszűrés nem célunk.
Három dolgot tettünk annak érdekében, hogy a kitöltőknek ne legyen ilyen késztetése. Egyrészt a tesztet úgy állítottuk össze, hogy az egyes kérdések minél reálisabb válaszokat eredményezzenek. Másrészt csak a kitöltő látja saját eredményeit, így maximum önmagát "csaphatja be".  Harmadrészt a személyesen kapott fejlesztési terve a teszt értékeire épül, és ezt szintén csak a kitöltő látja. A konkrét lépéseket tartalmazó, gyors megoldást kínáló javaslatot kár elszalasztani fals válaszokkal.
 
Automatikusan kapunk-e szakértői véleményt?
Nem. A Selfmapping úgy készült, hogy minél kevesebb kérdés maradjon tisztázatlan, hogy külső szakértő bevonása nélkül önállóan lehessen használni. A szakértői vélemény arra jó, hogy ha ennek ellenére maradnak tisztázatlan pontok, vagy az értékelés/fejlesztési javaslat kapcsán további kérdések merülnek fel, akkor arra a weboldalon adhassanak választ szakembereink.
 
Ki kérhet szakértői véleményt?
Bárki. Magánszemélyek, munkatársak, vezetők és HR szakemberek. Egy szabály van: a szakértői vélemény a saját felületen hozzáférhető, azaz csak az látja, akinek az adott weboldalhoz hozzáférése van.
A "Kapcsolat" ikonra kattintva, e-mailen utólagosan is kérhető szakértői vélemény. Érdemes megírni, mi a pontos kérdés, kérés az értékeléssel kapcsolatban.
 
Ki írja a szakértői véleményt?
A Selfmapping szakemberei. Attól függ, hogy mi a kérdés/kérés a szakértői vélemény kapcsán, úgy választunk szervezetfejlesztő, tréner, coach, pszichológus, stb. szakembert a véleményírásra. A mi felelősségünk olyan szakember választása, aki érdemi választ ad.
 
Megadhatok-e regisztrációkor magán e-mail címet, ha a cégem rendeli meg a Selfmapping kitöltését?
Nem. A Megrendelő által megadott e-mail címen tud csak regisztrálni. A szoftver így ellenőrzi, minden munkatárs sikeresen regisztrált-e, illetve kitöltötte-e a megrendelt modulokat. A saját jelszó megadása biztosítja, hogy csak Ön láthassa az eredményt.
Ha cége ismételt felmérést rendel meg, szintén a már megadott munkahelyi e-mail címét fogja megadni a Selfmapping megrendelő felületén.
 
Érdemes-e egyéni coaching folyamat megkezdése előtt Selfmappinget kitölteni?
Nagyon is. Sokkal pontosabban és mélyebben segít átgondolni a kitűzött célokat.

Nem kaptam meg az e-maileket, pedig a honlap azt írta, hogy elküldte. Mit tegyek?
Ellenőrizze a spam fiókját is, ugyanis egyes levelező rendszerek ide helyezik az általunk küldött e-maileket.